Hoe jij anderen ziet is een reflectie van jezelf5 min read

Hoe jij anderen ziet is een reflectie van jezelf

How you see others is a reflection of yourself

Ik geloof in energie. Gooi en groep enthousiaste mensen bij elkaar en je voelt de overvloed aan energie. Gooi een groep depressieve mensen bij elkaar en je hebt een heel andere stemming.

Bepaalde energieën trekken elkaar aan of stoten elkaar juist af. Het is iets wat je voelt, het is niet te verklaren. Tenminste, zo is het bij mij. In mijn video’s heb al eerder eens verteld over de Law of Attraction. Alles wat jij ademt, voelt, doet, ziet, hoort, ruikt, dat ga je uitstralen.

Als je zegt dat je een verliezer bent dan heb je al verloren. Als je zegt dat je iets niet kunt doen, dan gaat het niet lukken.

Als je zegt dat iets al bereikt is (in de energetische wereld) dan straal je dat uit (in de fysieke wereld) en dan sta je al met 1-0 voor.

Hoe jij je voelt dat straal je uit en is aanstekelijk 

De laatste jaren valt het mij op. Als mijn gemoedstoestand op zijn zachtst gezegd niet goed is, dan zie ik om mij heen ook allemaal mensen die niet blij zijn. Maar is dat zo? Dat is puur mijn visie. Omdat ik zelf op dat moment niet blij ben, dan heb ik alleen aandacht voor anderen die dat ook niet zijn (lees: dat is mijn manier hoe ik die mensen zie, wat kan afwijken hoe zij zichzelf zien). 

Stel je voor, je hebt een meeting. Je bent super gestrest en zenuwachtig. Je loopt de kamer binnen. De andere persoon zal dit ook opmerken, en zal jouw stemming onbewust ‘overnemen’. Dit is niet prettig en wordt normaliter als ongemakkelijk ervaren. Het is een bepaalde energie die door de kamer stroomt en dat beïnvloedt het gesprek. Stel je brengt jezelf in een high state waarin je blij bent. Je lacht, je voelt je goed. En dan stap je de kamer binnen…Totaal andere wereld. Het mooiste? Je kan het zelf beïnvloeden.

Ik was laatst in de Albert Heijn en had haast. Mensen die mij kennen weten dat ik totaal niet houd van supermarkten (veel te druk) en ik kan mij snel irriteren aan dingen (tip: niet op zaterdagochtend naar de supermarkt gaan). Ik zat met mijn hoofd totaal ergens anders…Op een gegeven moment merkte ik op dat ik mijn fietssleutel in mijn fiets had laten liggen terwijl ik bezig was met boodschappen doen dus ik stormde de winkel uit. Gelukkig was mijn fiets niet gejat. Ik weer terug naar binnen. De laatste boodschappen in mijn karretje gedaan. Dus ik leg mijn boodschappen op de band, kwam ik erachter dat ik één stuk brood vergeten was. Ik dus haasten om het brood te halen en… jawel, bij terugkomst was er een vrouw die voor had gedrongen (met haar 2 blikjes tonijn) die ervoor nog achter mij stond. In mijn impulsiviteit spreek ik haar hier op aan en zeg: “Ik dacht dat ik voor u in de rij stond”. Waarna zij een heel verhaal ophield waarvan de gist neerkwam op: “Dan moet je maar niet weggaan”. Het was een invalide argument omdat ten tijde dat ik terug was gekomen, de persoon voor mij nog aan het inpakken was en de kassajongen nog niet eens begonnen was met het scannen van mijn producten (!). Enfin, we wisselden wat woorden uit en ik ben nog steeds van mening dat wat zij deed niet netjes was, maar het heeft geen zin om daar verder energie aan te verspillen. Het zijn wel de typische momenten waar ik nog (te) lang in verzonken kan raken van negatieve energie. Het is gebeurd, klaar. Het is zinloos om er verder energie aan te verspillen, let go. 

Toen de kassajongen alle producten had gescand viel mij op dat ik geen bonuskorting had gekregen. Dus ik zeg tegen hem: “Ik heb helemaal geen bonuskorting gekregen”. Zegt hij vervolgens: “Ja, je hebt ook geen pas gegeven”. Waarop ik zei: “Ja, normaal vraag jij altijd of ik die heb”. Waarop hij zijn fout toegaf en ik vriendelijk werd verzocht om dit verder af te handelen met de servicebalie. 

Waren “zij” fout in alle gevallen? Dat is een vraag die ik graag aan iemand anders laat. Ik weet wel dat ik hun motieven niet ken. Wellicht waren er andere omstandigheden waardoor zij deden wat ze deden. Wat ik wel weet is dat IK niet helemaal grounded was. Ik was gestrest, had haast, impulsief en had een kort lontje. 

De ‘gist’

De staat waarin jij je bevindt heeft een directe impact op jouw gemoedstoetstand maar ook op je omgeving. De eerste stap is bewustwording. Als je je hier niet eens bewust van bent, dan kan je proberen om daar open voor te staan. Neem een keer de tijd om te reflecteren hoe jij interactie hebt met andere mensen. Hoe kom je over op andere mensen? 

Met deze kennis probeer ik daarom ook te allen tijde present te zijn en met een positieve instelling in het leven te staan. Voor mij bestaan er geen mislukkingen, enkel leermomenten. Denken in mogelijkheden in plaats van beperkingen. Als iets mis is gegaan probeer ik altijd eerst naar mijzelf te kijken: eigen verantwoordelijkheid nemen in plaats van te wijzen naar anderen. Tuurlijk ben ik wel eens boos of gefrustreerd. Het leven bestaat uit pieken en dalen. Wayne Dyer had overigens nog een passende quote over dit thema. 

“When you judge another, you do not define them, you define yourself” – Wayne Dyer

Comments

comments

ONTVANG MAANDELIJKSE INSPIRATIE

Elke maand het beste voor jou.

Je hebt je ingeschreven. Kijk in je mailbox voor de bevestigingsmail!